Spomienka na veselú Lilianu :)

Autor: Hana Štupáková | 20.4.2006 o 18:27 | Karma článku: 3,75 | Prečítané:  1088x

Liliana bola z Pétržky. Dievča s výzorom kudrnatej Sue, s cigaretou v kútiku úst (pri plote za školou) a s temperamentom saudskoarabského bobra, (ktorý je odhodlaný prekúsať sa všetkými ropnými potrubiami len aby našiel nejaký strom) nás vždy na škole zabávalo svojim hurónskym rehotom, vtípkami a bláznovstvami najrôznejšieho druhu. Jeden z nechcených žartíkov sa jej podaril, keď mi predala superbavlnené biele elasťáky a dve body. Elasťáky boli f pohode, ale tie body spôsobili viacero uprených pohľadov cvičiteliek aerobiku na mňa. Body totiž malo košíky na prsia, ktoré mi boli dosť malé. Niežeby som mala veľké prsia, len košíky boli malé (samozrejme). Tak som sa pod tlakom pohľadov spolucvičiacich (pozerali na mňa ako na opľuté sklo v električke) musela ísť prezliecť. Poznáte ten pocit, keď to s oblečením mierne povedané neodhadnete... No, ale poďme k jedlu: raz som bola u veselej Liliany na návšteve a na večeru som u nej jedla toto jedlo - bolo trochu zvyčajno-nezvyčajné ale zábavné a chutné 

Potrebujeme cca 600 g bravčového mäsa (pliecko, stehno...), 2-3 cibule, Worchester, sójová omáčka, sladká paprika, čili mleté, kmín, čierne korenie, soľ, smotana na varenie, trošku hladkej múky, trošku vody do tej hladkej múky, 200g hnedej fazuľky, jedna hotová knedľa, olej

Fazuľku si namočíme na pár hodín do vody. Mäsko nakrájame na kocky, cibuľku tiež nakrájame na drobno a spolu to dáme na 5 minút popražiť. Potom do toho hodíme opláchnutú fazuľku a zalejeme vodou a dáme dusiť. Po začatí dusenia obsah hrnca posypeme soľou a všetkými koreninami v horeuvedenom zozname. Dusíme asi hodinku. Ochutnáme mäsko aj fazuľu, či sú dostatočne mäkké. Ak áno, zmiešame štvrť litra vody s tromi lyžicami hladkej múky (môžeme to rozmixovať ak sa Vám nechce miešať vidličkou). Túto zmes múky a vody vlejeme do uduseného mäsa - zamiešame na miernom ohni. No a nakoniec tam prilejeme smotanu na varenie a znova premiešame. No a jedlo je hotové. Podávame s knedľou (alebo chlebom ak nemusíte knedľu).

Ja viem, že je to vlastne paprikáš s pridanou fazuľou, ale je to fakt dobré, treba vyskúšať. Nech žije netradičná kuchyňa alebo súťažme o "najnápaditejšie prihodenie náhodnej potraviny do paprikáša". No a večer môžete vypnúť kúrenie a ľahnúť pod deku...a spomínať na fazuľku v teple domova...

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Slovensko ako Švajčiarsko, hotová diaľnica. Politici sľubujú, voliči im veria čoraz menej

Denník SME pred troma mesiacmi spustil projekt Sluby.sme.sk, kde odhaľuje nesplnené sľuby politikov.

KOMENTÁRE

Politici sú tiež len zamestnanci

Sľuby politikov nemôžu mať hodnotu nevkusných predvolebných nálepiek

KOMENTÁRE

Diabol, z ktorého sa zrodil boršč

Nebezpečná invázna rastlina zaplavila Rusko. Skúsenosti s ňou má aj Slovensko.


Už ste čítali?